Lingongravad lax på knäckebröd

Här är en rolig variant på gravad lax. Servera den på knäckebröd med crème fraiche, rödlök, dill och lingon så har du ett läckert tilltugg till festen!

Receptet "Lingongravad lax på knäckebröd" är i samarbete med Åbo Akademi

Aalogo
Skrivet av Sofia Rönnbacka, ämneslärarstuderande
15 Portioner
00:30
Medel

Tillagning

Gravad lax

1. Hacka dillen. Koka upp lingonen och mosa dem under tiden de kokar.

2. Sätt laxen i en plastpåse med skinnsidan neråt. Tillsätt alla ingredienser i plastpåsen på laxens skinnfria sida. Massera in blandningen i laxen.

3. Grava laxen två dygn i kylskåpet. Vänd på laxen då och då under tiden.

Knäckebröd

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop mjöl och salt och tillsätt sedan vattnet.

3. Knåda ihop till en deg och dela degen i 15 bitar.

4. Rulla varje degbit till en boll. Mjöla degbitarna och kavla ut dem till önskad form.

5. Grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på knäckebröden så de inte bränns!

Servering

1. Klicka en tesked crème fraiche på varje knäckebrödsskiva. Lägg en bit gravad lax ovanpå, och garnera med finhackad rödlök, dill och lingon.

Ingredienser

Portioner: 15
-
+

Gravad lax

500 g Lax
2 dl Lingon
0,5 msk Krossad rosépeppar
1 krm Gröna chiliflingor
1 knippe Dill
3 msk Salt
1 msk Socker

Knäckebröd

1,5 dl Rågmjöl
1 dl Fullkornskornmjöl
2 krm Salt
1 dl Vatten

Till servering

Finhackad rödlök
Crème fraiche
Dill
Lingon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar