Poke skål på finländskt vis kan fresta vem som helst.
Tillagning
Sushi ris
1. Börja med att skölja riset tills vattnet blivit klart.
2. Blötlägg riset i kallt vatten i 30 minuter.
3. Koka riset på låg värme i 15 minuter.
4. Ställ åt sidan för att svalna.
5. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt med torrt.
Poke skål
1. Filera siken och skär i 2 cm breda kuber. Mosa tranbären och blanda ihop med siken i en beredningsskål. Tillsätt sojasås, rypsolja och vitvinsvinäger. Ställ åt sidan.
2. Skala och strimla moroten och finhacka rödlöken.
3. Lägg det färdiga sushiriset i en portionsskål och toppa med den marinerade siken, moroten, rödlöken, smetanan och löjrommen.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Poke skål
1 msk | Rypsolja |
0,5 dl | Tranbär |
1 msk | Sojasås |
1 msk | Vitvinsvinäger |
1 msk | Smetana |
0,5 st | Morot |
0,5 st | Rödlök |
70 g | Sushiris |
200 g | Sik |
15 g | Löjrom |
Sushi ris
2 dl | Sushiris |
2,5 dl | Vatten |
0,5 dl | Sushi-su |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar