Gravad lax som fått en snygg rosa färg från riven rödbeta är ett vackert inslag till julbordet.
Tillagning
1. Bena laxen vid behov.
2. Blanda ihop salt och socker.
3. Skala och riv rödbetan. Rör ner den rivna rödbetan i salt- och sockerblandningen.
4. Gnid in laxen med socker- och saltblandningen, skär filén på hälft och lägg fiskens köttsida mot köttsida.
5. Lägg laxen i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på.
6. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är laxen klar.
7. Torka av filéerna och skär upp tunna skivor.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Lax |
4 msk | Salt |
4 msk | Strösocker |
200 g | Rödbeta |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar