Rödbetsgravad lax

Gravad lax som fått en snygg rosa färg från riven rödbeta är ett vackert inslag till julbordet.

4 Portioner
48:00
Lätt

Tillagning

1. Bena laxen vid behov.

2. Blanda ihop salt och socker.

3. Skala och riv rödbetan. Rör ner den rivna rödbetan i salt- och sockerblandningen.

4. Gnid in laxen med socker- och saltblandningen, skär filén på hälft och lägg fiskens köttsida mot köttsida.

5. Lägg laxen i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på.

6. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är laxen klar.

7. Torka av filéerna och skär upp tunna skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 kg Lax
4 msk Salt
4 msk Strösocker
200 g Rödbeta

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar