Senapssill

Traditionell senapssill - ett måste på midsommarens fiskbord.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
48:00
Lätt

Tillagning

1. Blanda ihop senap, vitvinsvinäger och farinsocker. Tillsätt rypsoljan i en tunn stråle under ständig omrörning.

2. Sterilisera en glasburk.

3. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar.

4. Blanda ihop sillen med senapssåsen och tillsätt dill.

5. Häll över sillen i en glasburk och låt stå i kallt i minst två dygn innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
150 g Lättsaltade sillfiléer
2 msk Grov dijonsenap
1 tsk Vitvinsvinäger
0,5 dl Farinsocker
1,5 msk Rypsolja
1 msk Finhackad färsk dill

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar