Tomatströmming

Piffa upp din tomatströmming med stjärnanis så blir den perfekt för julbordet.

Receptet "Tomatströmming" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna, sätt dem i en skål.

2. Skär tomaten i små bitar och finhacka vitlöksklyftorna.

3. Fräs vitlök, tomat, tomatpuré och stjärnanis i olivoljan, tillsätt sockret och låt allting koka i ett par minuter.

4. Kyl marinaden i kylskåp, blanda i vinägern och ättikan. Häll den kalla marinaden över strömmingsfiléerna, blanda väl.

5. Sätt tomatströmmingen i glasburkar och låt stå i kylskåp minst 2 dygn.

6. Servera som sådan på en buffé eller som en förrätt tillsammans med lite finhackade färska örter, mogen finskuren tomat och ljust bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Strömming
1 dl Olivolja
1 st Tomat
1,5 msk Tomatpuré
3 klyftor Vitlök
4 st Stjärnanis
1 dl Vitvinsvinäger
1 msk Strösocker
1 msk Ättiksprit

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar