Enkel Temaki med tonfisk på burk - passar även dem som inte är överförtjusta i rå fisk.
Tillagning
Sushiris
1. Börja med att skölja riset.
2. Blötlägg därefter det sköljda riset i kallt vatten i 30 minuter.
3. Koka riset på låg värme i 15 minuter.
4. Ställ åt sidan för att svalna, ca 20 minuter.
5. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt med torrt.
Temaki
1. Skala en avokado och skär i tjocka skivor. Finhacka vårlöken.
2. Ta fram ett nori-ark, placera det med den blanka sidan mot bordsytan och skär på hälft på längden.
3. Lägg en matsked sushiris i övre högra hörnet av nori-arket. Bred över en riktigt liten klick wasabi. Lägg en matsked av tonfiskröran, en avokadoskiva, och lite vårlök på riset.
4. Rulla ihop till en strut genom att rulla det högra hörnet av nori-arket mot mitten av nori-arket. Fäst ihop stuten med hjälp av lite vatten på fingret. Upprepa med alla nori-ark. Servera temaki-struten med sojasås att doppa i.
Ingredienser
Sushiris
2 dl | Sushiris |
2,5 dl | Vatten |
0,5 dl | Sushi-su |
Tonfiskröra
1 burk(ar) | Tonfisk i olja |
2 msk | Crème fraiche |
2 msk | Majonnäs |
1 msk | Furikake kryddblandning |
Tillbehör
2 st | Vårlök |
1 st | Avokado |
8 st | Nori-ark |
2 msk | Wasabi |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar