Variera din gravade fisk med spännande smaker. Här med tranbär och gin!
Tillagning
1. Avlägsna små ben med hjälp av en pincett.
2. Blanda ihop socker, salt och tranbär.
3. Gnid in sikfiléerna med blandningen och droppa över ginen. Lägg filéernas köttsida mot köttsida och den breda delen mot den smala delen.
4. Lägg siken i en plastpåse på ett fat i kylen.
5. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är siken klar. Den totala tillagningstiden är alltså 48 h.
6. Skär upp tunna skivor och servera.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
500 g | Sikfilé |
2 msk | Socker |
2 msk | Salt |
0,5 msk | Havssalt |
4 msk | Tranbär |
4 msk | Gin |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar