Töm frysen på fjolårets älg och trattkantarell genom att prova på denna mustiga Älg pappardelle. En skvätt rödvin i såsen är pricken på i:et!
Tillagning
Sås
1. Blötlägg de torkade trattkantarellerna i kallt vatten i 10 minuter.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Klicka smör i en stekpanna och fräs i ca två minuter. Tillsätt älgfärsen och bryn i ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten och grönsaksbuljongtärning.
5. Dränera de torkade trattkantarellerna och rör ner i såsen. Tillsätt rödvinet.
6. Låt såsen småkoka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt eventuellt mera vatten vid behov om såsen känns tjock.
7. Tillsätt sojasås, socker, tabasco, oregano och timjan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter. Stäng av plattan medan du kokar pastan.
Pasta
1. Koka pappardelle i lättsaltat vatten i 8 minuter. Dränera i ett durkslag.
2. Lägg upp pappardelle på en tallrik och servera tillsammans med älgbolognese och riven parmesan.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Älgbolognese
20 g | Torkade trattkantareller |
2 dl | Vatten |
400 g | Älgfärs |
1 st | Gul lök |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 msk | Smör |
1,5 tsk | Grovmalen svartpeppar |
1 tsk | Salt |
1 msk | Tomatpuré |
400 g | Tomatkross |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 tsk | Sojasås |
1 krm | Tabasco |
1 msk | Färsk timjan |
1 tsk | Torkad oregano |
1,5 dl | Rödvin |
0,5 msk | Socker |
Tillbehör
250 g | Pappardelle |
50 g | Riven parmesan |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar