Ciderbrässerad grisytterfilé

I det här receptet från Herr Snellman blir ytterfilen av lantgris riktigt läcker och mör när den får sjuda långsamt i ugnen. Ytterfilen av lantgris serveras med fluffigt potatismos och en god sås. 

Receptet "Ciderbrässerad grisytterfilé" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1500 g Snellman gris ytterfile
1 tsk Salt
1 tsk Peppar
1 tsk Farinsocker
2 st Äpplelklyftor
2 st Grovt hackad gul lök
1 msk Färsk timjan
0,5 liter Äppelcider
1 st Köttbuljongtärning
1 dl Matlagningsgrädde
1 msk Majsstärkelse
1 dl Kallt vatten

Tillagning

1. Ta köttet ur förpackningen och lägg det i en smord ugnsform.

2. Fördela lökbitar och äppelklyftor i formen, dekorera med färsk timjan.

3. Häll på cidern och lägg sedan in formen i ugnen. Stek köttet på 150C i 1,5 timmar

4. När köttet är klart, lyft upp det på en skärbräda. Täck köttet med aluminiumfolie så att det inte kallnar medan du gör såsen. Köttet blir även saftigare av att vila en stund efter tillagningen. 

5. Mosa alla äppelklyftor i ugnsformen och blanda runt det med spadet i formen. Sila därefter spadet och häll det i en kastrull.  

6. Låt spadet koka upp och smula ner en buljongtärning. Smaka av med ytterligare salt och peppar, grädde och färsk timjan.  

7. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. 

8. Skär köttet i skivor och servera med potatismos och skysås. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar