Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning

Det här är inte bara en ”kul grej” - det är riktigt, riktigt gott! Vi gjorde våra korvar på grillen, men det går självklart lika bra att tillreda receptet inomhus i köket.

Receptet "Baconlindad grillkorv med jalapeno-ostfyllning" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 paket Eetvartti
1 paket Extramör bacon
2 st Spetspaprikor
100 g Naturell färskost
2 dl Riven cheddarost
4 st Färska jalapenos
Barbequesås, till pensling

Tillagning

1. Grilla korven knaprig och låt svalna något

2. Riv cheddarosten och blanda den med färskosten.

3. Strimla jalapeño och rör ner i oströran.

4. Dela spetspaprikorna på hälften och trimma dem så att de kan forma sig efter grillkorven.

5. Fyll paprikorna med oströran. Lägg korvarna i paprikabåtarna och tryck ner dem i oströran så att de ligger stabilt.

6. Linda baconskivor runtomkring. Lägg de baconlindade korvarna i en grillform och pensla dem med barbequesås.

7. Lägg grillformen med korvarna på grillen och låt dem värmas under lock i ca 15 minuter. Servera med coleslaw eller grönsallad.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar