Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås

Präktiga grillade bratwurstar med två spännande såser.

Receptet "Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:50
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Gräddig surkålsstuvning:

1 msk Smör
300 g Surkål
1 st Lök
2 dl Matlagningsgrädde
1 krm Svartpeppar
1 nypa Salt
1 nypa Socker
1 kruka Färsk salvia

Mörk currysås:

3 dl Vatten
1 st Köttbuljongtärning
2 msk Curry
2 msk Honung
1 nypa Svartpeppar
1 msk Tomatpuré
1 msk Maizenaredning
2 st Bratwurst

Tillagning

Surkålsstuvning

1. Skölj surkålen i ett durkslag under rinnande vatten, så får du bort syran ur kålen. Skär löken i klyftor. Värm smöret i stekpannan och hetta snabbt upp lök och kål.

2. Tillsätt matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med peppar, salt och en gnutta socker.

Currysås och Bratwurst

1. Blanda ingredienserna i en kastrull, hetta upp och red av med maizena. Kom ihåg att använda ordentligt med curry så du får en god och smakrik sås.

2. Grilla bratwurstarna och servera rykande heta med surkål och currysås.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar