Präktiga grillade bratwurstar med två spännande såser.
Receptet "Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
Gräddig surkålsstuvning:
1 msk | Smör |
300 g | Surkål |
1 st | Lök |
2 dl | Matlagningsgrädde |
1 krm | Svartpeppar |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Socker |
1 kruka | Färsk salvia |
Mörk currysås:
3 dl | Vatten |
1 st | Köttbuljongtärning |
2 msk | Curry |
2 msk | Honung |
1 nypa | Svartpeppar |
1 msk | Tomatpuré |
1 msk | Maizenaredning |
2 st | Bratwurst |
Tillagning
Surkålsstuvning
1. Skölj surkålen i ett durkslag under rinnande vatten, så får du bort syran ur kålen. Skär löken i klyftor. Värm smöret i stekpannan och hetta snabbt upp lök och kål.
2. Tillsätt matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med peppar, salt och en gnutta socker.
Currysås och Bratwurst
1. Blanda ingredienserna i en kastrull, hetta upp och red av med maizena. Kom ihåg att använda ordentligt med curry så du får en god och smakrik sås.
2. Grilla bratwurstarna och servera rykande heta med surkål och currysås.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar