Chili con carne betyder något så enkelt som kött med chili men det finns otaliga versioner av receptet. Detta recept innehåller bl.a. en aning choklad och tillreds i ugnen med en knaprig ostgratinering.
Receptet "Chili con carne" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
750 g | Köttfärs (nöt 50% gris 50%) |
3 st | Röd chili |
1 st | Lök |
1,5 tsk | Salt |
1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
1 tsk | Chiliflingor |
2 tsk | Torkad oregano |
2 brk | Vita bönor i tomatsås |
400 g | Tomatkross |
25 g | Mörk blockchoklad |
Garnityr
3 dl | Långkornigt ris |
200 g | Gräddfil |
1 st | Ägg |
1 tsk | Salt |
2 tsk | Sirap |
1 st | Citron |
Tillagning
1. Låt malet köttet stå i rumstemperatur medan du tillreder resten av ingredienserna. Stycka chili, lök och vitlöksklyftor. Bryn köttet med den styckade chilin, löken och vitlöken. Tillägg kryddorna, bönorna, den krossade tomaten och chokladen. Låt blandningen koka i ca 5-10 min, häll den i en ugnsform och jämna ut. Låt det svalna.
2. Riv citronskalet och pressa ur saften. Koka riset och blanda ingredienserna för garnityren. Sprid blandingen på den svala chili-maletkött blandningen. Tillägg osten på ytan. Stek i ugn vid 225 grader i 20-25 min tills ytan är vackert brun och knaprig.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar