Chili con carne

Chilipeppar med kött, eller Chili con carne som det heter på spanska, lyckas med Herr Snellmans maletkött av nöt.

Receptet "Chili con carne" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:35
Lätt

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
400 g Snellman Malet kött av nöt
1 st Gul lök
1 st Krossad vitlöksklyfta
1 st Röd paprika
3 msk Tomatpuré
1 burk(ar) Konserverad passerad tomat
3 msk Köttfond
1 brk Kikärter
1 brk Kidneybönor
1 nypa Chilipulver
1 nypa Paprikapulver
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt
1 nypa Kanel
1 nypa Socker
1 dl Olja

Tillagning

1. Finhacka löken och tärna paprikan. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken och löken. Bryn köttfärsen i samma panna.

2. Tillsätt paprikabitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och köttfond. Låt koka ihop i ca 20 minuter.

3. Tillsätt kikärter och kidneybönor (använd även vätskan som bönorna ligger i). Krydda enligt tycke. Grytan skall vara stark och mustig. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar