Chorizo bolognese pasta

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Liemessä.

Receptet "Chorizo bolognese pasta" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 paket Snellman All Natural Chorizo
1 msk Olivolja
2 kvist(ar) Färsk rosmarin
0,5 tsk Chiliflingor
2 st Vitlöksklyfta
1 tsk Havssalt
125 ml Biodynamiskt rödvin
400 g Tomatkross
1 msk Rörsocker
400 g Tagliatelle
250 g Buffalomozzarella
0,5 tsk Malen svartpeppar

Tillagning

1. Skär ett snitt i chorizon och ta bort skalet. Mosa chorizon med en gaffel. Värm upp olivolja på en stekpanna och stek rosmarin i oljan 3-5 minuter. Ta bort rosmarinen och lägg åt sidan på ett papper och torka.

2. Lägg till den finhackade chilin och vitlöken på stekpannan i den rosmarinsmaksatta oljan. Tillsätt vinet, koka upp och tillsätt tomatkross och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca. 10 minuter.

3. Servera chorizobolognesesåsen med kokt pasta, mozzarella och med rosmarinen, som stekts i olja.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar