Couscous med lammkorv

Prova på något nytt och fira påsken med en marockansk twist.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:45
00:25
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Couscous

2 dl Vatten
1 krm Salt
0,5 st Grönsaksbuljongtärning
1 msk Citronsaft
1 paket Chorizo
1 paket Lammkorv
1 st Morot
1 st Gul lök
0,5 dl Finhackad persilja
0,5 dl Finhackad koriander
1 tsk Salt
0,5 tsk Rökt paprikapulver
0,5 st Citron
2 krm Grovmalen svartpeppar
30 g Inlagt citronskal

Tillagning

Couscous

1. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongtärningen. Mät upp couscous i skål och häll över det kokande vattnet.

2. Låt couscousen stå och dra sig i 10 minuter.

Tillbehör

1. Lägg korvarna på ett bakplåtspapper på en bakplåt och grädda i en 225-gradig ugn i 20 minuter. Tillred de övriga ingredienserna under tiden.

2. Finhacka löken och skala och tärna moroten. Finhacka den inlagda citronen.

3. Fräs moroten och löken i lite olja.

4. Häll couscousen i en stor skål och blanda ihop med de frästa grönsakerna. Blanda ihop alla kryddor och färska örter och blanda i couscousen.

5. Skär korven i bitar och blanda ihop med övriga ingredienser. Servera couscousen varm.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar