Prova på något nytt och fira påsken med en marockansk twist.
Ingredienser
Portioner:
-
+
Couscous
2 dl | Vatten |
1 krm | Salt |
0,5 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 msk | Citronsaft |
1 paket | Chorizo |
1 paket | Lammkorv |
1 st | Morot |
1 st | Gul lök |
0,5 dl | Finhackad persilja |
0,5 dl | Finhackad koriander |
1 tsk | Salt |
0,5 tsk | Rökt paprikapulver |
0,5 st | Citron |
2 krm | Grovmalen svartpeppar |
30 g | Inlagt citronskal |
Tillagning
Couscous
1. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongtärningen. Mät upp couscous i skål och häll över det kokande vattnet.
2. Låt couscousen stå och dra sig i 10 minuter.
Tillbehör
1. Lägg korvarna på ett bakplåtspapper på en bakplåt och grädda i en 225-gradig ugn i 20 minuter. Tillred de övriga ingredienserna under tiden.
2. Finhacka löken och skala och tärna moroten. Finhacka den inlagda citronen.
3. Fräs moroten och löken i lite olja.
4. Häll couscousen i en stor skål och blanda ihop med de frästa grönsakerna. Blanda ihop alla kryddor och färska örter och blanda i couscousen.
5. Skär korven i bitar och blanda ihop med övriga ingredienser. Servera couscousen varm.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar