Fyllda plättar

Fyllda plättar med valfri fyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

Receptet "Fyllda plättar" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:15
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Plättsmet

1 burk(ar) Ananaskross
4 msk Chilisås
4 st Ägg
5 dl Mjölk
3 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
1 msk Smör

Medvurstfyllning

150 g Salamistrimlor
0,5 st Purjolök
0,5 st Paprika
1 st Tomat
100 g Färskost
1 dl Riven ost

Maletköttfyllning

1 paket Stekmalet kött
1 påse Taco kryddblandning
150 g Mozzarella
1 st Lök

Skinkfyllning

150 g Skinkstrimlor
1 burk(ar) Färskost
0,5 st Zucchini
1 st Rödlök

Kalkonfyllning

150 g Kalkonfiléstrimlor
100 g Blåmögelost

Tillagning

1. Vispa äggen, och tillsätt övriga ingredienser. Stek plättarna i smör. Du kan steka plättarna redan en dag innan serveringen.

2. Gör fyllningen genom att finhacka grönsaker och blanda ihop med övriga ingredienser.

3. Fyll plättarna och gör en rulle av dem, sätt i en ugnsform. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar