Grillad flatbread med merguez korv och halloumi

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Beach house kitchen.

Receptet "Grillad flatbread med merguez korv och halloumi" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Fyllning:

1 paket Snellman All Natural Merguez
8 st Grön sparris
200 g Halloumiost
Mozzarella
Färsk koriander
Chilipulver

Sås:

120 g Smetana
1 st Saltgurka
1 st Rödlök
1 tsk Senap
1 krm Salt och peppar

Flatbread deg:

2 dl Vatten
20 g Jäst
1 tsk Honung
0,5 tsk Pimenton –rökt paprikapulver
4,5 dl Ekologiskt vetemjöl utan tillsatser
2 msk Olja
0,75 tsk Salt

Tillagning

1. Gör först flatbread degen. Låt jäst, honung och rökt paprikapulver dra i ljummet vatten. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Förbered smeten så att den lossnar från skålen och låt stiga i en halv timme.

2. Förbered under tiden såsen. Skumma smetanan och tillsätt finhackad saltgurka och rödlök. Smaka av med senap och med en nypa salt och svartpeppar. Låt stå i kallt.

3. Dela degen i fyra delar och kavla till tunna längder. Värm grillen eller parillan och stek brödet på båda sidorna i ungefär några minuter tills de har vackra ränder.

4. Förbered fyllningen. Grilla ytan på halloumiostskivorna, lättskalade sparrisen och Merguezkorven.

5. Fyll flatbread: lägg på sås, sparris, Merguezkorv och några skivor halloumi. Riv över mozzarellaost och koriander och färdigställ med svartpeppar och chilipulver. Du kan använda grillen eller alternativt i ugn för att smälta osten. Linda till en rulle. Smaklig måltid!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar