Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Beach house kitchen.
Receptet "Grillad flatbread med merguez korv och halloumi" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Fyllning:
1 paket | Snellman All Natural Merguez |
8 st | Grön sparris |
200 g | Halloumiost |
Mozzarella | |
Färsk koriander | |
Chilipulver |
Sås:
120 g | Smetana |
1 st | Saltgurka |
1 st | Rödlök |
1 tsk | Senap |
1 krm | Salt och peppar |
Flatbread deg:
2 dl | Vatten |
20 g | Jäst |
1 tsk | Honung |
0,5 tsk | Pimenton –rökt paprikapulver |
4,5 dl | Ekologiskt vetemjöl utan tillsatser |
2 msk | Olja |
0,75 tsk | Salt |
Tillagning
1. Gör först flatbread degen. Låt jäst, honung och rökt paprikapulver dra i ljummet vatten. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Förbered smeten så att den lossnar från skålen och låt stiga i en halv timme.
2. Förbered under tiden såsen. Skumma smetanan och tillsätt finhackad saltgurka och rödlök. Smaka av med senap och med en nypa salt och svartpeppar. Låt stå i kallt.
3. Dela degen i fyra delar och kavla till tunna längder. Värm grillen eller parillan och stek brödet på båda sidorna i ungefär några minuter tills de har vackra ränder.
4. Förbered fyllningen. Grilla ytan på halloumiostskivorna, lättskalade sparrisen och Merguezkorven.
5. Fyll flatbread: lägg på sås, sparris, Merguezkorv och några skivor halloumi. Riv över mozzarellaost och koriander och färdigställ med svartpeppar och chilipulver. Du kan använda grillen eller alternativt i ugn för att smälta osten. Linda till en rulle. Smaklig måltid!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar