Grillspett

TIPS: Om du använder träspett så låt dem ligga i vatten och dra sig ca 30 minuter. Använder du metallspett så olja dem med matolja.

Receptet "Grillspett" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
750 g DUNNE tomater
2 st Gul paprika
2 st Röd paprika
4 st Schalottenlök
1 kg Gris innerfilé
1 st Vitlöksklyfta
Rypsolja
Salt
Svartpeppar

Tillagning

1. Skär grisfilén i 1,5 cm tjocka tärningar. Skär paprikan i rejäla bitar.

2. Tre på spetten växelvis med tomater, lök, kött och paprika så att du får ett färggrant spett.

3. Hacka ned vitlök i matoljan salta och peppra, med blandningen kan du pensla grillspetten.

4. Kom ihåg att vända på spetten under grillningen som skall ske med indirekt värme max 150 grader.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar