Grisfilé fylld med portvinspocherade päron

En läcker kötträtt att bjuda dina gäster på i helgen. Grisfilé fylld med päronbitar, schalottenlök och gorgonzola.

4 Portioner
00:30
00:45
Avancerat

Tillagning

Marinad

1. Gör marinaden genom att finhacka timjan och blanda ihop med övriga ingredienser.

2. Ta fram grisfilén och trimma bort överlopps fett. Lägg köttet i marinaden och låt stå minst 30 minuter

Portvinspocherade päron

1. Häll portvin, socker, vaniljpulver, muskotnöt och kanel i en liten kastrull och koka upp i 5 minuter.

2. Skala och skär päronet i tärningar. Tillsätt päronbitarna i portvinet och koka på låg värme i 15 minuter.

Grisfilé

1. Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor.

2. Skär gorgonzolan i kuber.

3. Skär ett snitt genom den marinerade filén och lägg den platt på ett skärbräde.

4. Varva päronbitar, schalottenlök och gorgonzola på mitten av grisfilén. Krydda med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
600 g Gris innerfilé
1 st Schalottenlök
80 g Gorgonzola dolce
1 st Pocherat päron
2 krm Salt
1 msk Smör

Marinad

0,5 kruka Färsk timjan
1 msk Olivolja
0,5 msk Citronsaft
1 msk Portvin
0,5 tsk Flingsalt
1 krm Svartpeppar

Portvinspocherade päron

1 st Päron
2,5 dl Portvin
0,25 dl Socker
0,5 tsk Vaniljpulver
0,5 tsk Muskotnöt
1 tsk Kanel

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar