Grissida med karamelliserade morötter

Skivad sida av lantgris passar utmärkt till grillen och ger skivorna en härligt krispig yta. De lagom söta karamelliserade morötterna balanserar köttet fint.

Receptet "Grissida med karamelliserade morötter" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
350 g Snellmans Skivad sida av lantgris
Salt
Peppar
12 st Morot
Vatten
2 msk Rörsocker
1 msk Smör

Tillagning

1. Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.

2. Tvätta morötterna väl och skala dem om du vill.

3. Lägg morötterna i en stekpanna. Tillsätt salt och vatten tills de är nästan täckta. Koka i 2–4 minuter, koktiden beror på morötterna tjocklek. Häll av vattnet, och låt morötterna svalna 15 minuter.

4. Värm upp sirap och smör i en stekpanna, tillsätt morötterna och stek i ett par minuter.

5. Grilla eller stek köttet på båda sidorna. Krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med morötterna och gärna en blåmögelostsås.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar