Kållåda

Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.

Receptet "Kållåda" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:20
01:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 st Litet kålhuvud
400 g Snellmans Gris-nöt malet kött
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
2 dl Kokt ris
2 st Gul lök
2 st Ägg
5 dl Mjölk

Tillagning

1. Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform. Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min. Tips: 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap. Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet. Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar