Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.
Receptet "Kållåda" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Litet kålhuvud |
400 g | Snellmans Gris-nöt malet kött |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Svartpeppar |
2 dl | Kokt ris |
2 st | Gul lök |
2 st | Ägg |
5 dl | Mjölk |
Tillagning
1. Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform. Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min. Tips: 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap. Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet. Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar