Kebab och kebabsås

Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!

Receptet "Kebab och kebabsås" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:30
04:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
800 g Stekmalet kött
3 msk Örtsalt
2 msk Malen svartpeppar

Kebabsås

1 st Lök
1 st Paprika
20 g Tomatpuré
2 st Vitlöksklyfta
2 msk Sirap
2 msk Senap
2 msk Balsamico
2 tsk Torkad basilika
2 tsk Torkad oregano
2 tsk Svartpepparkross
1 tsk Chili
2 dl Olja

Tillagning

Kebab

1. Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa.

2. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut.

3. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.

Kebabsås

1. Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna.

2. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget.

3. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer. Herr Snellmans recept, varsågod!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar