Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!
Receptet "Kebab och kebabsås" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
800 g | Stekmalet kött |
3 msk | Örtsalt |
2 msk | Malen svartpeppar |
Kebabsås
1 st | Lök |
1 st | Paprika |
20 g | Tomatpuré |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 msk | Sirap |
2 msk | Senap |
2 msk | Balsamico |
2 tsk | Torkad basilika |
2 tsk | Torkad oregano |
2 tsk | Svartpepparkross |
1 tsk | Chili |
2 dl | Olja |
Tillagning
Kebab
1. Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa.
2. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut.
3. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.
Kebabsås
1. Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna.
2. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget.
3. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer. Herr Snellmans recept, varsågod!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar