Knackkorv & avokado-vitlöksdipp

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av 52 Weeks of Deliciousness.

Receptet "Knackkorv & avokado-vitlöksdipp" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 paket Snellmann All Natural knackorv
0,5 st Blomkål
1 påse Sockerärter
4 st Grön sparris
1 st Lök
0,5 st Gul paprika
2 st Champinjoner
0,33 st Zucchini

Grönsaksmarinad:

0,5 dl Olivolja
2 msk Citronsaft
Salt och peppar

Avokadodipp:

1 st Avokado
3 st Vitlöksklyfta
1 dl Turkisk yoghurt
1 dl Färsk basilika
1 tsk Citronsaft
Salt och peppar

Tillagning

1. Stycka grönsakerna och häll dem i en stor skål.

2. Blanda grönsaksmarinaden och häll den på grönsakerna, blanda. Spara ca. en matsked av marinaden.

3. Värm grillen.

4. Lägg grönsakerna och korvarna i grillen, grilla tills de har en vacker yta och knackkorvarna är mogna. Grönsakerna får gärna hållas krispiga.

5. Dela grillade korvarna och blanda med grönsakerna, tillsätt den sparade marinaden.

6. Förbered dippen: förbered avokado, yoghurt, basilika, citronsaft och kryddorna i en mixer. Blanda till en jämn smet. Smaka och tillsätt kryddor vid behov.

7. Servera knackorvspannan rykande het tillsammans med dippen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar