Koreanska köttbullar

Krydda köttbullarna med chili och vitlök för en koreansk twist. Glöm inte att glacera!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:20
Lätt

Tillagning

Köttbullar

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Finhacka vårlöken och blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullssmeten.

3. Fukta händerna, ta en matsked av smeten mellan händerna och rulla ut köttbullarna. Lägg de färdiga köttbullarna på ett bakplåtspapper på en bakplåt.

4. Grädda köttbullarna på mellersta falsen i 20 minuter.

Glaseringssås

1. Blanda ihop samtliga ingredienser för glaseringssåsen i en liten kastrull.

2. Koka upp och låt koka tills såsen tjocknat, ca 5 minuter.

Sammanställning

1. Pensla glasyren på köttbullarna och toppa med rostade sesamfrön och finhackad vårlök.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Köttbullar

400 g Köttfärs (nöt 50% gris 50%)
1 msk Harissa
2 msk Sojasås
2 st Vitlöksklyfta
1 st Vårlök
1 tsk Flytande honung
1 dl Pankomjöl
1 st Ägg
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar

Glaseringssås

3 msk Koreansk gochujang kryddsås
2 msk Honung
2 msk Ketchup
2 msk Risvinsvinäger
1 msk Sojasås
1 tsk Sesamolja

Tillbehör

2 msk Sesamfrön
1 st Vårlök

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar