Krydda köttbullarna med chili och vitlök för en koreansk twist. Glöm inte att glacera!
Tillagning
Köttbullar
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Finhacka vårlöken och blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullssmeten.
3. Fukta händerna, ta en matsked av smeten mellan händerna och rulla ut köttbullarna. Lägg de färdiga köttbullarna på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
4. Grädda köttbullarna på mellersta falsen i 20 minuter.
Glaseringssås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser för glaseringssåsen i en liten kastrull.
2. Koka upp och låt koka tills såsen tjocknat, ca 5 minuter.
Sammanställning
1. Pensla glasyren på köttbullarna och toppa med rostade sesamfrön och finhackad vårlök.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Köttbullar
400 g | Köttfärs (nöt 50% gris 50%) |
1 msk | Harissa |
2 msk | Sojasås |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Vårlök |
1 tsk | Flytande honung |
1 dl | Pankomjöl |
1 st | Ägg |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
Glaseringssås
3 msk | Koreansk gochujang kryddsås |
2 msk | Honung |
2 msk | Ketchup |
2 msk | Risvinsvinäger |
1 msk | Sojasås |
1 tsk | Sesamolja |
Tillbehör
2 msk | Sesamfrön |
1 st | Vårlök |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar