Köttfärsnachos

Behöver du något läckert att knapra på i fredagssoffan? Köttfärsnachos är både snabbt och gott.

2 Portioner
Lätt

Tillagning

Köttfärs

1. Stek löken i olivoljan tills den är gyllene. Tillsätt köttfärs och stek tills köttet är genomstekt.

2. Tillsätt alla kryddor och rör om.

3. Tillsätt kidneybönor och gräddfil och stek ännu i 2 minuter. Ställ åt sidan.

Guacamole

1. Skär avokadon på hälft. Ta bort stenen genom att försiktigt slå en kniv i stenen och vrid. Skala avokadon och lägg i en skål.

2. Skålla tomaten genom att skära ett kors snitt i skalet. Koka tomaten i ca 30 sekunder tills skalet lossnat.

3. Finhacka både chili och vitlök. Mät upp övriga ingredienser. Använd en gaffel för att mosa avokadon och blanda ihop med den skållade tomaten och alla övriga ingredienser i en beredningsskål.

4. Tips: Ifall du inte vill att guacamolen mörknar kan du lägga stenen i den färdiga smeten. Avokadons sten förhindrar avocadoköttet från att mörkna.

Nachos med köttfärs och guacamole

1. Bygg upp portionen genom att lägga ett lager nacho chips på en stor tallrik. Tillsätt köttfärs och tillbehör. Toppa med guacamole, gräddfil och korianderblad.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Köttfärs

0,5 st Gul lök
400 g Nötfärs fett 15%
1 tsk Färsk chilipeppar
0,5 tsk Salt
1 st Grönsaksbuljongtärning
2 msk Gräddfil (12% fett)
2 msk Dipmix Lök
1 tsk Olivolja
2 dl Kidneybönor

Guacamole

1 st Avokado
1 st Tomat
1 tsk Färsk chilipeppar
1 tsk Salt
2 msk Färskpressad citronjuice

Tillbehör

1 dl Isbergssallad
2 st Tomat
0,5 dl Majskornskonserv
0,5 st Rödlök
0,5 st Gul lök
2 msk Guacamole
2 msk Gräddfil (12% fett)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar