Köttrullader fyllda med senap och lök

Rullar av nöt ytterfilé med överraskningsinnehåll.

Receptet "Köttrullader fyllda med senap och lök" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:15
02:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
4 st Snellmans Biff av nöt ytterfilé
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
1 msk Smör
1 st Gul lök
1 msk Socker
4 msk Senap
33 cl Pilsner
2 dl Matlagningsgrädde
1 msk Köttfond
4 msk Maizena ljus redning

Tillagning

1. Krydda biffarna på båda sidorna med salt och peppar. Skär löken i ringar. Stek den guldgul och mjuk i fett.

2. Strö på socker, rör om och låt blandningen svalna. Bred senap på biffarna och strö på löken. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.

3. Bryn rulladerna runtom i stekpanna eller stekgryta. Häll i pilsnern och köttfonden.

4. Efterstek under lock på svag värme i 2 timmar. Tillsätt grädde och avred med Maizenamjöl. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis och rårörda lingon. Kom ihåg att ta bort tandpetarna före servering.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar