Rullar av nöt ytterfilé med överraskningsinnehåll.
Receptet "Köttrullader fyllda med senap och lök" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
4 st | Snellmans Biff av nöt ytterfilé |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Peppar |
1 msk | Smör |
1 st | Gul lök |
1 msk | Socker |
4 msk | Senap |
33 cl | Pilsner |
2 dl | Matlagningsgrädde |
1 msk | Köttfond |
4 msk | Maizena ljus redning |
Tillagning
1. Krydda biffarna på båda sidorna med salt och peppar. Skär löken i ringar. Stek den guldgul och mjuk i fett.
2. Strö på socker, rör om och låt blandningen svalna. Bred senap på biffarna och strö på löken. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
3. Bryn rulladerna runtom i stekpanna eller stekgryta. Häll i pilsnern och köttfonden.
4. Efterstek under lock på svag värme i 2 timmar. Tillsätt grädde och avred med Maizenamjöl. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis och rårörda lingon. Kom ihåg att ta bort tandpetarna före servering.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar