Lövbiff med grillsmör och rostade rotsaker

Lövbiffen är en perfekt vardagsrätt, och är snabb och enkel att tillreda. Det egengjorda grillsmöret är pricken över i:et.

Receptet "Lövbiff med grillsmör och rostade rotsaker" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
2 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1 paket Snellmans lövbiff av ytterfilé
Smör
Salt och peppar

Grillsmör

125 g
10 st Soltorkade tomater
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Paprikapulver
Salt och peppar

Rostade rotsaker

2 st Potatis
1 st Morot
1 st Kålrot
1 st Palsternacka
1 msk Balsamvinäger
1 tsk Flytande honung
1 msk Olja
2 tsk Torkad timjan
Salt och peppar

Ugnstomater

1 paket Körsbärstomater
Olja
Salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°C och ta fram lövbiffarna i rumstemperatur.

2. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.

3. Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressad vitlöksklyfta och rumsvarmt smör. Krydda och smaka av. Fördela smöret på ett ark plastfolie och forma till en stång. Ställ i kylen att kallna och skär sedan i skivor.

4. Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla generöst med olivolja över tomaterna, salta och peppra. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 15 minuter beroende på storlek. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar