Lövbiffen är en perfekt vardagsrätt, och är snabb och enkel att tillreda. Det egengjorda grillsmöret är pricken över i:et.
Receptet "Lövbiff med grillsmör och rostade rotsaker" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
1 paket | Snellmans lövbiff av ytterfilé |
Smör | |
Salt och peppar |
Grillsmör
125 g | |
10 st | Soltorkade tomater |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Paprikapulver |
Salt och peppar |
Rostade rotsaker
2 st | Potatis |
1 st | Morot |
1 st | Kålrot |
1 st | Palsternacka |
1 msk | Balsamvinäger |
1 tsk | Flytande honung |
1 msk | Olja |
2 tsk | Torkad timjan |
Salt och peppar |
Ugnstomater
1 paket | Körsbärstomater |
Olja | |
Salt och peppar |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°C och ta fram lövbiffarna i rumstemperatur.
2. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
3. Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressad vitlöksklyfta och rumsvarmt smör. Krydda och smaka av. Fördela smöret på ett ark plastfolie och forma till en stång. Ställ i kylen att kallna och skär sedan i skivor.
4. Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla generöst med olivolja över tomaterna, salta och peppra. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 15 minuter beroende på storlek.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar