Makaronilåda

Mmm, för Herr Snellmans makaronilåda. Enkel och god - inga krusiduller.

Receptet "Makaronilåda" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:15
01:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
3 dl Makaroner
400 g Snellmans Gris-nöt malet kött
1 st Gul lök
1,5 tsk Salt
1 tsk Grillkrydda
0,5 tsk Svartpeppar
2 st Ägg
5 dl Mjölk

Tillagning

1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn maletköttet och löken, krydda. Häll makaroner och maletkött i en form. Blanda mjölk och ägg och häll i formen. Stek i 200 °C ca 60 min och och vips har du en god makaronilåda! Tips: 1. Du kan också använda okokade makaroner, tillsätt i så fall ytterligare 3–4 dl vätska. Rör om emellanåt. Tips 2. Ifall du vill ha en laktosfri makaronilåda, använd köttbuljong. Tips 3. Du kan variera makaronilådan genom att strö riven ost över, ersätta en del av vätskan med tomatkross, tillsätta grönsaker, osv. Tips 4. Gör en egen portionsform för varje portion. Tips 5. Krydda t.ex. med vitlök, ost, osv. Tips 6. Strö riven ost över makaronilådan. Ps. Kom ihåg att du alltid kan frysa ner makaronilådan. Herr Snellmans recept, varsågod!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar