Makaronilåda utan äggstanning för alla som inte är överdrivet förtjusta i den traditionella<br />
varianten.
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Lök |
700 g | Köttfärs |
2 msk | Smör |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
2 msk | Tomatpuré |
500 g | Makaroner |
200 g | Gröna ärter |
200 g | Smaksatt färskost, gräslök |
100 g | Riven cheddarost |
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken i ett par minuter.
3. Tillsätt köttfärsen och stek tills köttet är klart. Smaksätt med buljongtärningen utspädd i 1 deciliter vatten, peppar och tomatpuré.
4. Koka makaronerna enligt instruktionerna på paketet, men lämna makaronerna lite hårda.
5. Rör ihop makaronerna med köttet och den smaksatta färskosten. Häll över i en ugnsform (cirka 30 gånger 40 centimeter). Strö över av den rivna cheddarosten.
6. Grädda makaronilådan i 200 grader 30 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar