Lasagne med extra mycket ost, perfekt till farsdag!
Tillagning
1. Värm ugnen till 225 °C.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna i ett par minuter och tillsätt därefter vitlöken.
3. Placera köttfärsen i stekpannan och stek den under omrörning så att den smular sig.
4. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, oregano, timjan, honung, tabasco, svartpeppar och buljongtärning.
5. Låt såsen koka i cirka 5 min.
6. Häll hälften av mjölken i en liten kastrull och vispa ner vetemjölet.
7. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning, i cirka 3 minuter.
8. Rör ner den rivna mozzarellan och parmesanen. Smaka av med salt och vitpeppar.
9. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, cirka 30 x 40 centimeter. Häll det sista av ostsåsen överst. Strö över den färska mozzarellan, riven i bitar.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Lasagne
1 st | Gul lök |
3 st | Vitlöksklyftor |
1 msk | Smör |
600 g | Nötfärs 10 % fett |
400 g | Tomatkross |
3 msk | Tomatpuré |
2 tsk | Torkad oregano |
1 tsk | Torkad timjan |
1 tsk | Honung |
1 krm | Tabasco |
2 krm | Grovmalen svartpeppar |
2 st | Ekologiska köttbuljongtärningar |
Lasagneplattor | |
200 g | Färsk mozzarella |
Ostsås
3 msk | Vetemjöl |
8 dl | Mjölk |
200 g | Mjuk riven mozzarella |
30 g | Finriven parmesanost |
1 tsk | Salt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar