Pepparbiff

Pepparbiff är en riktig klassiker. Denna pepparbiff är gjord av Snellmans malet kött på rasboskap, som är extra saftigt och innehåller mindre hinnor än vanligt malet kött.

Receptet "Pepparbiff" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
2 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
400 g Köttfärs av rasboskap
6 tsk Grovmalen pepparblandning
1 msk Olja
0,25 dl Sojasås
2 dl Vispgrädde
2 kvist(ar) Färsk rosmarin

Tillagning

1. Forma det malda köttet till biffar (2-4 st), och tillsätt salt enligt smak. Grovmal pepparblandningen och tryck på biffen. Låt biffarna stå i rumstemperatur i ca 30-60 min. Stek i panna med olja på båda sidorna, ca 2-3min / sida, beroende på tjockheten av biffarna.

2. Häll på sojasås och grädde i pannan. Koka tills gräddet har blivit till en sås.

3. Biffarna kan t.ex. serveras med karamelliserad roskål och morötter (strö på lite sirap och salt vid stekning).

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar