Pulled pork-tacos

Gotta dig med saftiga pulled pork tacos med en söt ananas-bbqsås.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:20
07:00
Medel

Tillagning

Pulled pork

1. Placera grisfilén i en slow cooker.

2. Blanda ihop alla andra ingredienser i en liten skål och häll över grisfilén.

3. Lägg slow cookern på långkoksinställningen/Low (I) och låt slow cookern puttra på i 7 timmar.

4. Lyft bort grisköttet med hjälp av en hålslev och placera i en beredningsskål. Använd två gafflar för att riva sönder det övermogna grisköttet. Ta ett par matskedar av såsen som finns kvar i slow cookern och häll över det rivna köttet. Tillsätt mera av såsen ifall du vill ha fuktigare kött.

BBQ-sås

1. Gör såsen genom att placera alla ingredienser i matberedare och kör till en jämn och tjock sås.

Servering

1. Bygg ihop tacos genom att placera två majstortillan på varandra (för att undvika att det fuktiga köttet söndrar tortillan), strö över av det rivna köttet, en skvätt bbq-sås, färsk koriander, riven cheddarost och vårlök.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Pulled pork

500 g Ugnsfilé av gris
300 g Ananaskonserv med juice
0,5 dl Sojasås
1 msk Aprikossylt
0,5 tsk Vitlökspulver
2 krm Grovmalen svartpeppar

Ananas BBQ-sås

1 dl Ketchup
100 g Ananas
1,5 msk Aprikossylt
0,5 msk Vitvinsvinäger
1 msk Limesaft

Till servering

24 st Små majstortillan
0,5 kruka Färsk koriander
100 g Riven cheddarost
0,5 dl Vårlök

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar