Rostbiff med rostade rödbetor och chevrékräm

Termen rostbiff kan hänvisa både till en del av nötdjurets slaktkropp och till en maträtt. I det här receptet tillreds rostbiffen av Snellmans utsökta smaksatta nöt innerstek, som lämpar sig utmärkt som råmaterial för rostbiff. <br />
Obs! Spadet som kommer när man steker rostbiffen lönar det sig att spara till såsen.

Receptet "Rostbiff med rostade rödbetor och chevrékräm" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Rotbiff

1 paket Snellmans nöt innerstek, kryddad
2 msk Finhackad färsk rosmarin
1 msk Finhackad vitlök
Olja till formen

Chèvrekräm

200 g Chèvreost, utan kant
150 g Crème fraiche
2 tsk Flytande honung
Salt och peppar

Rostade rödbetor

500 g Färska små rödbetor
4 msk Smör
1 msk Finhackad rosmarin
Salt och peppar

Mustig skysås

1 st Finhackad schalottenlök
1 msk Smör
3 dl Köttbuljong
1 tsk Balsamvinäger
2 msk Tomatpuré
1 msk Sojasås
2 msk Strösocker
2 krm Salt
1 krm Peppar
1 msk Majsstärkelse
4 st Folieark, 25 cm x 25 cm

Tillagning

Rostbiff

1. Ta fram rostbiffen i rumstemperatur 1h före tillagning. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Ta rostbiffen ur förpackningen och lägg den i en smord ugnsform. Blanda rosmarin och vitlök och täck ytan rostbiffens yta med detta. Stick in en stektermometer i köttbiten.

3. Låt köttet stekas i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila i 15 minuter innan det skärs upp.

4.

5. Instruktioner för Herr Snellmans rostbiff, varsågod! 

Rostade rödbetor

1. Skala rödbetorna och skär bort rotfästet.

2. Dela rödbetorna i bitar och placera ut dem på foliearken. Smält smöret tillsammans med rosmarinen och fördela över rödbetorna. Krydda med salt och peppar.

3. Ugnsbaka i ca 40 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Chèvrekräm

1. Mosa eller mixa ihop alla ingredienser.

2. Smaka av med salt och peppar.

Mustig skysås

1. Fräs löken mjuk i en tjockbottnad kastrull.

2. Tillsätt soja, tomatpuré och socker och rör om. Späd med köttbuljong och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.

3. Låt såsen koka upp och småkoka i ca.15 min. Rör ner eventuell sky från köttet i ugnen. Sila såsen genom en finmaskig sil och häll tillbaka i kastrullen, smaka av.

4. Koka upp såsen igen och red av den med majsstärkelse utrörd i kallt vatten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar