Kanske inte den snabbaste rätten att tillreda, men medan ugnsfilén steks i ugnen kan du passa på att hänga tvätten.
Receptet "Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Ugnsfilé av gris, kryddad |
Ugnsgrönsaker:
1 st | Batat |
2 st | Morot |
1 st | Paprika |
2 st | Rödlök |
1 st | Kålrot |
8 st | Vitlöksklyfta |
1 dl | Olivolja |
2 msk | Sojasås |
1 nypa | Svartpeppar |
1 nypa | Salt |
Tillagning
1. Ta ut köttet i rumstemperatur ett par timmar innan det ska stekas i ugn. Tryck in en stektermometeri köttet. Stek i 125 °C i ugn (i en stekpåse) med svålsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 °C är köttet färdigt.
2. Skär grönsakerna i stora tärningar. Ringla över olivolja, soja, strö över svartpeppar och salt. Stek i ugn i 220 °C ca 25 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar