Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker

Kanske inte den snabbaste rätten att tillreda, men medan ugnsfilén steks i ugnen kan du passa på att hänga tvätten.

Receptet "Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:35
02:25
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 kg Ugnsfilé av gris, kryddad

Ugnsgrönsaker:

1 st Batat
2 st Morot
1 st Paprika
2 st Rödlök
1 st Kålrot
8 st Vitlöksklyfta
1 dl Olivolja
2 msk Sojasås
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt

Tillagning

1. Ta ut köttet i rumstemperatur ett par timmar innan det ska stekas i ugn. Tryck in en stektermometeri köttet. Stek i 125 °C i ugn (i en stekpåse) med svålsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 °C är köttet färdigt.

2. Skär grönsakerna i stora tärningar. Ringla över olivolja, soja, strö över svartpeppar och salt. Stek i ugn i 220 °C ca 25 minuter beroende på hur stora bitarna är.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar