Salt medelhavspaj

Här ett recept på en något annorlunda salt paj, enkel att göra. Du kan grädda bottnet redan kvällen före om du vill.

Receptet "Salt medelhavspaj " är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Botten

150 g Smör
4 dl Vetemjöl
1 dl Emmentalost, riven
1 st Ägg
1 nypa Salt

Fyllning

1 st Rödlök
1 st Gul paprika
1 st Röd paprika
2 st Vitlöksklyfta
1 brk Gröna bönor
2 paket Jättemöra nötfilébiffar
4 st Soltorkade tomater
3 msk Medelhavspasta paprika-cashewnöt
150 g Crème fraiche
100 g Färskost
1 nypa Salt

Till dekoration

5 st Oliver
1 dl Fetaost
Cashewnötter

Tillagning

Botten

1. Smält smöret och blanda ihop degens ingredienser, låt vila en stund i kylen. Sätt degen i en form med löstagbar kant, eller i en pajform.

2. Nagga med en gaffel och grädda i 225 grader ca 15 minuter sänk sen värmen till 175 grader och grädda ca 10 min till.

3. Låt svalna och förvara kallt ifall du inte använder bottnet genast.

Fyllning

1. Skär löken i bitar, hacka vitlöken och strimla paprikorna.

2. Strimla nötköttet och stek snabbt på hög värme, salta och peppra. Blanda en sås av créme fraichen, färskosten, hackade soltorkade tomaterna och medelahavspastan.

3. Häll såsen över köttet, rör om och låt koka upp. Stek grönsakerna och sätt i pajskalet som en grönsaksbädd, sätt nötköttet ovanpå och dekorera med fetaost, skivade oliver samt nötter.

Servera och njut!

Muurikka

1. Bryn köttet och sätt till grönsakerna. Häll på såsen just före grönsakerna är klara. Fyll pajbottnet och servera. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar