Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.
Receptet "Sjömansbiff" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Skivad fryst potatis |
2 st | Gul lök |
480 g | Lövbiff av nöt ytterfilé |
20 g | Smör |
8 st | Kryddpepparkorn |
1 nypa | Salt |
1 nypa | Svartpeppar |
2 st | Lagerblad |
1 st | Köttbuljongtärning |
5 dl | Vatten |
1 dl | Färsk timjan |
Tillagning
1. Skiva potatisarna och hacka löken.
2. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar.
3. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan).
4. Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar