Sjömansbiff

Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.

Receptet "Sjömansbiff" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:15
01:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 kg Skivad fryst potatis
2 st Gul lök
480 g Lövbiff av nöt ytterfilé
20 g Smör
8 st Kryddpepparkorn
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
2 st Lagerblad
1 st Köttbuljongtärning
5 dl Vatten
1 dl Färsk timjan

Tillagning

1. Skiva potatisarna och hacka löken.

2. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar.

3. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan).

4. Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar