Sjömansbiff i gryta

Även om det heter ”sjömansbiff” är rätten en gryta, och inte en biff. Den långa stektiden ger grytan en fyllig smak.

Receptet "Sjömansbiff i gryta" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
5 Portioner
00:20
01:45
Lätt

Ingredienser

Portioner: 5
-
+
400 g Snellman tunn innerstek av nöt
2 msk Olja eller smör
1 tsk Salt
0,75 tsk Svartpeppar
1 kg Potatis
2 st Gul lök
200 g Kålrot
150 g Morot
5 dl Svagdricka
2 st Köttbuljongtärning
2 msk Sirap
0,5 kruka Färsk timjan
20 g Smör

Tillagning

1. Lägg ugnen på 170 grader.

2. Ta fram innersteksskivorna i rumstemperatur och låt stå i en halv timme innan stekning. Skär skivorna i tre delar, separera bitarna ifrån varandra och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna i omgångar. Smaka av med salt och peppar.

3. Skala och skär potatis, lök och rotfrukter i mindre bitar.

4. Koka upp svagdricka med smulad buljongtärning och sirap.

5. Rada grönsaks- och köttbitarna i en ugnsform eller gryta och lägg på ett lager med potatis. Häll över buljongen. Täck grytan med timjankvistar, några klickar smör och ringla över sirap.

6. Stek i ugnen ca 90 minuter. Blanda om några gånger under tiden så att alla ingredienser blandas med buljongen.

7. Ta grytan ur ugnen. Lägg på ett lock och låt stå i 15-20 minuter. Servera sedan tillsammans med smetana, kryddrödbeta och kryddgurka.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar