En krämig och god matpaj gjord på havrebotten. Fikon piggar upp såväl smaken som pajens utseende. Perfekt för till exempel en mellandags lunch.
Receptet "Skinkpaj med cheddarost & fikon" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Pajdeg
3 dl | Glutenfri havremjöl |
100 g | Smör |
3 msk | Kallt vatten |
Fyllning
100 g | Julskinka |
150 g | Cheddarost |
3 st | Färska fikon |
3 st | Ägg |
2 dl | Matlagningsgrädde |
0,5 tsk | Salt |
0,5 tsk | Paprikapulver |
1 krm | Svartpeppar |
Tillagning
Botten
1. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Glutenfria degar kan vara kladdigare än vanligt, men det är i sin ordning.
2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över havremjöl så går det enklare. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
Fyllning
1. Skär skinkan i strimlor. Riv cheddarosten och skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
2. Värm ugnen till 225°C. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter, ta ut att svalna. Sänk sedan värmen till 200°C.
3. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och dekorera med fikon.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar