Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning

Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.

Receptet "Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:45
00:40
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Botten:

4 dl Vetemjöl
0,5 tsk Salt
125 g Smör
0,5 dl Kallt vatten

Fyllning:

2 st Päron
1 dl Pekannötter
150 g Basturökt Skinka
7 skivor Medwurst
2 dl Riven emmental-mozzarellaost
2 dl Riven parmesan
2 dl Grädde
3 st Ägg
0,25 tsk Muskotnöt
1 nypa Svartpeppar

Tillagning

Botten

1. Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme.

Fyllning

1. Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser.

2. Häll i formen. Grädda i 180 °C i ca 40 min.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar