Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.
Receptet "Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
Botten:
4 dl | Vetemjöl |
0,5 tsk | Salt |
125 g | Smör |
0,5 dl | Kallt vatten |
Fyllning:
2 st | Päron |
1 dl | Pekannötter |
150 g | Basturökt Skinka |
7 skivor | Medwurst |
2 dl | Riven emmental-mozzarellaost |
2 dl | Riven parmesan |
2 dl | Grädde |
3 st | Ägg |
0,25 tsk | Muskotnöt |
1 nypa | Svartpeppar |
Tillagning
Botten
1. Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme.
Fyllning
1. Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser.
2. Häll i formen. Grädda i 180 °C i ca 40 min.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar