Carbonara betyder kolarhustru på italienska och syftar på svartpepparn som alltid ingår i denna klassiska pastarätt.
Receptet "Spaghetti carbonara med pepparskinka" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
150 paket | Tunntunn Skinka med pepparsmak |
1 st | Lök |
4 st | Ägg |
1 dl | Matlagningsgrädde |
70 g | Riven parmesan |
Olja för stekning | |
Färsk oregano | |
250 g | Spaghetti |
Tillagning
1. Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen. Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar. Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt.
2. Vispa upp äggen med grädden i en skål. Häll av den kokta speghettin ochrör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten. Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med färska örter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar