Vi ger dig ett nytt sätt att äta sushi - här kommer sushi i burritoform!
Ingredienser
Sushiris
2,5 dl | Vatten |
2 dl | Sushiris |
0,5 dl | Sushi-su |
Chiliaubergine
100 g | Aubergine |
1 msk | Sesamolja |
1 tsk | Chiliflingor |
Sesamstekt nötkött
1 msk | Sesamolja |
1 msk | Skalade sesamfrön |
1 tsk | Salt |
50 g | Nötkött |
Tillbehör
20 g | Purjolök |
10 g | Alfalfagroddar |
0,5 st | Morot |
1 tsk | Majonnäs |
1 tsk | Tonkatsu |
1 tsk | Srirachasås |
Tillagning
Sushiris
1. Börja med att skölja riset tills vattnet blivit klart.
2. Blötlägg riset i kallt vatten i 30 minuter.
3. Koka riset på låg värme i 15 minuter.
4. Ställ åt sidan för att svalna.
5. Tillsätt sushi-su då riset blivit kallt. Nu borde riset vara klibbigt med torrt.
Chiliaubergine
1. Skär auberginen i stavar.
2. Hetta upp en stekpanna och häll i sesamoljan.
3. Stek auberginen tills den fått en vacker färg på ytan.
4. Smaksätt med chili flingor och ställ åt sidan för att svalna.
Sesamstekt nötkött
1. Skär köttet i tunna skivor och salta.
2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt sesam olja och frön.
3. Stek köttet ca 30 sekunder per sida och ställ åt sidan för att svalna.
Tillredning av sushiburrito
1. Placera nori arket på kanten av bambu mattan.
2. Sprid ut riset med hjälp av en fuktad slev ifall du inte vill använda fingrarna. Lämna ett par cm av toppen av arket tomt.
3. Sprid ut köttet i en rad över riset och tillsätt aubergine och morot i en parallell linje mot köttet. Tillsätt groddar och purjo.
5. Blöt den tomma remsan av nori arket och rulla hela arket ihop till en burrito med hjälp av bambu mattan. Se till att den blötlagda remsan hamnar överst och binder ihop hela rullen.
6. Ställ åt sidan innan du skär burriton diagonalt på hälft. Servera med gari och wasabi.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar