Tacopanna - ett enkelt, snabbt och gott recept där hela rätten tillreds i ett och samma kärl.
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Häll olivoljan i en stekpanna med höga kanter (kallas även traktörpanna). Fräs lök och vitlök i ett par minuter tills löken blivit genomskinlig.
3. Höj temperaturen och stek köttfärsen i samma stekpanna. Tillsätt tacokrydda och tomatkross och låt småputtra på medelvärme under omrörning i ca 5 minuter.
4. Rör ner frysta ärter och blanda om. Låt småputtra under lock i ytterligare 5 minuter.
5. Finhacka salladen och vårlöken.
6. Blanda ner majskorn, tabasco, sallad och vårlök i tacopannan och rör om. Strö osten över ytan och lägg på ett lock. Låt osten smälta i ett par minuter. Ta bort pannan från värmen.
7. Strö över jalapeño enligt smak och servera tacopannan varm tillsammans med tortillachips.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1 st | Gul lök |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 msk | Olivolja |
400 g | Köttfärs (nöt 70% gris 30%) |
1 påse | Taco kryddblandning |
400 g | Konserverad tomatkross |
100 g | Frysta ärter |
100 g | Majskorn |
2 krm | Tabasco |
2 msk | Vårlök |
2 dl | Isbergssallad |
1 dl | Riven cheddarost |
4 msk | Crème fraiche |
Jalapeño | |
Tortillachips |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar