Vietnamesisk köttgryta

En smakrik köttgryta med influenser från Vietnam passar både till vardag och helg.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:20
01:20
Medel

Tillagning

1. Skär nötsteken i cirka 2x2 centimeter stora tärningar. Blanda ihop köttbitarna med mjöl, alla kryddor, finhackade citrongrässtjälkar, finhackad vitlök, soja och socker.

2. Värm ugnen till 160 grader.

3. Skala och finhacka schalottenlöken, skär tomaten i tärningar, skala och skiva morötterna, och skala och tärna butternutpumpan.

4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta och bryn de kryddade köttärningarna. Tillsätt schalottenlöken och fräs i ett par minuter.

5. Rör ner tomaterna, tomatpurén, morötterna, kanelstången, stjärnanis, kaffir lime och köttbuljong. Hetta upp tills grytan sjuder.

6. Täck grytan med ett lock och lyft in i ugnen. Låt grytan puttra i ugnen i 1 timme, tillsätt sedan butternutpumpan och rör om. Ställ tillbaka grytan i ugnen och låt puttra på i ytterligare 1 timme tills köttet är riktigt mört.

7. Servera grytan med färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1,2 kg Nötstek
2 msk Vetemjöl
2 krm Malen nejlika
2 krm Fänkålsfrön
2 krm Chiliflingor
2 krm Kanel
2 krm Malen stjärnanis
2 st Citrongrässtjälk
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Sojasås
1 msk Kokossocker
2 msk Rypsolja
4 st Bananschalottenlök
4 st Tomat
2 msk Tomatpuré
4 st Morot
1 st Kanelstång
2 st Stjärnanis
2 st Kaffirlimeblad
6 dl Köttbuljong
450 g Butternutpumpa
Färsk basilika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar