Pasta med Dunne tomatsås

DUNNE är en SanMarzano typs tomat!<br />
Färska tomater med rejäl smak är hemligheten bakom en läcker tomatsås. Var kreativ och utveckla ett eget hemligt recept för din Dunne-tomatsås: Färska örter som basilika, vitlök, oregano, mejram eller timjan ger fin smak!

Receptet "Pasta med Dunne tomatsås" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
2 Portioner
Lätt

Tillagning

Tomatsås

1. Skiva löken tunt och mjuka upp den med en blandning av smör och olivolja i en stekpanna. Skär tomaterna i bitar och använd dem som sådana, eller skålla dem för att ta bort skalet.

2. Lägg tomaten med den mjuka löken i stekpannan. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt såsen koka sakta i ca 30 minuter.

Pasta

1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör ner pastan i såsen och låt blandningen värmas upp någon minut på spisen. Garnera med parmesanost och färska örter efter smak.



Tips! Förvara tomater i rumstemperatur så de fortsätter mogna. Då kommer tomaternas aromer till sin rätt. Kylan i kylskåpet stoppar mognadsprocessen och påverkar smaken på ett negativt sätt.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Tomatsås

250 g DUNNE tomater
1 msk Olivolja
1 msk Smör
1 st Schalottenlök
0,5 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 krm Strösocker

Tillbehör

0,5 dl Färsk basilika
1 dl Parmesan
200 g Spaghetti

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar