DUNNE är en SanMarzano typs tomat!<br />
Färska tomater med rejäl smak är hemligheten bakom en läcker tomatsås. Var kreativ och utveckla ett eget hemligt recept för din Dunne-tomatsås: Färska örter som basilika, vitlök, oregano, mejram eller timjan ger fin smak!
Receptet "Pasta med Dunne tomatsås" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
Tomatsås
1. Skiva löken tunt och mjuka upp den med en blandning av smör och olivolja i en stekpanna. Skär tomaterna i bitar och använd dem som sådana, eller skålla dem för att ta bort skalet.
2. Lägg tomaten med den mjuka löken i stekpannan. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt såsen koka sakta i ca 30 minuter.
Pasta
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör ner pastan i såsen och låt blandningen värmas upp någon minut på spisen. Garnera med parmesanost och färska örter efter smak.
Tips! Förvara tomater i rumstemperatur så de fortsätter mogna. Då kommer tomaternas aromer till sin rätt. Kylan i kylskåpet stoppar mognadsprocessen och påverkar smaken på ett negativt sätt.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Tomatsås
250 g | DUNNE tomater |
1 msk | Olivolja |
1 msk | Smör |
1 st | Schalottenlök |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
1 krm | Strösocker |
Tillbehör
0,5 dl | Färsk basilika |
1 dl | Parmesan |
200 g | Spaghetti |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar