Snellmans tunna skivor av lantgris passar utmärkt till olika recept - här har de fyllts ost och soltorkad tomat. Den mjuka, gräddiga såsen blir pricken över i:et!
Receptet "Grisbiff fylld med ost och soltorkad tomat" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
400 g | Snellman Tunn stek av lantgris |
0,75 tsk | Salt |
0,5 tsk | Svartpeppar |
0,5 tsk | Torkad rosmarin |
150 g | Ost, ex. gouda eller koskenlaskija |
0,5 tsk | Malen muskotnöt |
4 st | Soltorkade tomater |
2 dl | Matgrädde |
0,5 tsk | Salt |
0,5 tsk | Svartpeppar |
1 kruka | Färsk basilika |
Till servering
500 g | Färskpasta |
Tillagning
1. Krydda köttet med salt, peppar och rosmarin.
2. Skiva ost, dela soltorkade tomater och lägg fyllningen på hälften av biffarna. Strö över muskotnöt och hela basilikablad. Lägg resten av skivorna på fyllningen och fäst med cocktailpinnar. Låt köttet smaksättas i rumstemperatur i 20 minuter.
3. Stek biffarna i fett i några omgångar. Häll över matgrädde och tillsätt salt, peppar och resten av basilikabladen. Låt sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter under lock.
4. Tillred färskpastan enligt anvisningarna. Portionera pastan på tallrikar.
5. Ta bort cocktailpinnarna från köttet. Dela biffarna med sneda snitt och lägg bredvid pastan. Häll såsen över portionen. Servera tillsammans med en fräsch sallad och njut.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar