En ostdränkt pastarätt med manchego och chorizo passar även den kinkigaste.
Tillagning
1. Koka pastan i välsaltat vatten i 8-10 minuter. Dränera och häll en matsked olivolja på så att pastan inte klibbar ihop sig.
2. Skär chorizon i små bitar och ställ åt sidan.
3. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme tills det börjar bubbla. Sänk temperaturen och vispa i vetemjölet en matsked i taget.
4. Häll i mjölken i en tunn stråle under ständig omrörning.
5. Krydda med malen nejlika, rökt paprikapulver och salt.
6. Rör ner manchegon lite åt gången och rör om med en träslev tills all ost smält. Vänd ner pasta och chorizo.
7. Mät upp pankomjöl i en stekpanna och rosta i ett par minuters tills pankon blivit gyllene. Servera pastan med lite färsk timjan och rostat pankomjöl.
Ingredienser
200 g | Fullkorns Cappellipasta |
50 g | Smör |
3 msk | Vetemjöl |
2,5 dl | Mjölk |
1 krm | Malen nejlika |
1 tsk | Rökt paprikapulver |
0,5 tsk | Salt |
225 g | Riven manchego |
100 g | Chorizo |
2 tsk | Färsk timjan |
1 dl | Pankomjöl |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar