Den här klassikern fungerar utmärkt att tillaga på julskinksrester.
Receptet "Mellandags pasta carbonara" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
150 g | Tärnad julskinka |
1 st | Lök |
4 st | Ägg |
1 dl | Matlagningsgrädde |
70 g | Riven parmesan |
Olja för stekning | |
1 kruka | Färsk oregano |
Svartpeppar från kvarn |
Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Finhacka löken och tärna skinkan till små bitar. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt löken och skinkan. Stek tills löken är guldbrun och knaprig.
2. Vispa upp äggen och matlagningsgrädden i en skål. Häll ur vattnet från färdig kokt pasta och blanda tillsammans med skinkan och löken på stekpannan.
3. Tillsätt även ägg och gräddblandningen och den rivna parmesanosten. Blanda ingredienserna tillshela pastan är varm men var försiktig att inte värma upp för mycket så att äggen börjar stelna. Smaksätt med peppar och salt. Servera genast tillsammans med färska örter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar