Pastasallad med pesto och soltorkade tomater

Pastasallad går snabbt att göra och fungerar fint till brunchen, lunchen eller till middag.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
250 g Farfalle
1 msk Olivolja
100 g Soltorkade tomater i strimlor
70 g Gröna oliver
50 g Kalamataoliver
240 g Kronärtskockshjärtan
100 g Grön pesto
100 g Körsbärstomater
2 msk Pinjefrön
0,5 tsk Grovmalen svartpeppar
75 g Pecorino

Tillagning

1. Koka farfallen enligt instruktioner på paketet. Häll av pastavattnet, men spara cirka en halv deciliter till såsen. Ringla olivolja över pastan för att den inte ska klibba sig och låt svalna.

2. Finhacka de soltorkade tomaterna, skär oliverna i skivor och kronärtskockan i klyftor. Skär körsbärstomaterna på hälft.

3. Rör ihop peston med kokvatten från pastan och rör ner i den nu svala pastan. Häll över i en stor serveringsskål. Rör ner tomater. oliver, kronärtskockan och pinjefrön. Smaka av med svartpeppar. Toppa med pecorinoflarn och rör om salladen ordentligt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar