Pumpapasta med gorgonzola

Pumpapasta med gorgonzola är en riktig smakbomb!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
01:00
00:15
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Skär pumpan på hälft, gröp ur kärnorna och placera pumpahalvorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt med den skurna sidan uppåt. Placera oskalade vitlöksklyftor runt pumpan och ringla olivolja och strö salt över både pumpan och vitlöksklyftorna. Rosta på mellersta falsen i 60 minuter. Tips: Ta vara på pumpafröna och tillred rostade pumpafrön.

3. Koka upp vatten och rör ner kycklingbuljongtärningen. Ställ åt sidan.

4. Ta ut pumpan ur ugnen och använd en sked för att gröpa ur pumpaköttet. Skala vitlöksklyftorna.

5. Lägg pumpaköttet och de ugnsrostade vitlöksklyftorna i en matberedare tillsammans med grädde, kycklingbuljong och tomatkross. Kör till en slät puré.

6. Placera serranoskivorna på ett bakplåtspapper och rosta i en 200 grader varm ugn i 10 minuter tills de blivit knapriga. Ta ut ur ugnen och smula ner i en skål.

7. Koka pastan i saltat vatten och häll av vattnet då linguinen är al dente (fortfarande har tuggmotstånd).

8. Häll pastasåsen i en traktörpanna och hetta upp. Tillsätt den kokade pastan och gorgonzolan, rör om och häll över på tallrikar. Servera pastan med lite extra gorgonzola, färsk timjan och grovmalen svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
700 g Butternutpumpa
7 st Vitlöksklyfta
1 msk Olivolja
2 krm Salt
2,5 dl Vatten
1 st Kycklingbuljongtärning
0,5 dl Grädde
200 g Tomatkross
4 skivor Serranoskinka
400 g Linguini
150 g Gorgonzola dolce
1 msk Färsk timjan
2 krm Grovmalen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar