Trött på julskinkan? Gör en enkel restpasta med skinka, gorgonzola och ärter.
Tillagning
1. Skär skinkan i små kuber.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Klicka smör i en stekpanna och fräs löken och vitlöken på medelvärme ca 2 minuter.
4. Häll över skinkan i stekpanna och stek tillsammans med löken i 4 minuter.
5. Koka upp 1 liter vatten för pastan.
6. Krydda med peppar. Tillsätt ½ dl vatten och koka upp tills allting avdunstat.
7. Skär gorgonzolan i mindre bitar.
8. Häll i grädde, gorgonzola och vittvin. Låt såsen småputtra medan pastan kokas.
9. Lägg den glutenfria spaghettin i det kokande vattnet. Koka i 8 minuter och dränera i ett durkslag.
10. Blanda ärterna och hälften av timjanen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
11. Portionera upp spaghettin och häll över en fjärdedel av såsen.
12. Toppa pastan med valnötter, extra gorgonzola och timjan.
Ingredienser
0,5 msk | Smör |
0,5 dl | Vatten |
1 st | Gul lök |
2 dl | Torrt vitt vin |
1 dl | Gröna ärter |
20 g | Pekannötter |
240 g | Glutenfri spaghetti |
100 g | Gorgonzola dolce |
3 st | Vitlöksklyfta |
250 g | Skinka |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar